Proiecte Comenius

Comenius

Proiectul multilateral

„FROM HIS OWN LANGUAGE TO EUROPEAN LANGUAGES”

Din propria limba in limbi europene

Primul pas spre Europa!

Începând cu acest an școlar şi  până în 2011, școala noastră va implementa primul său proiect multilateral Comenius, proiect pe care l-a obținut în luna iulie a acestui an.
“FROM HIS OWN LANGUAGE TO EUROPEAN LANGUAGES” – De la propria limba la una europeana  este un proiect conceput de coordonatorul francez, EEPU MIXTE B 47 IVRY  – Paris, cu ajutorul altor patru şcoli dornice să participe la finalizarea acestuia:  CEIP SENECA, Madrid – Spania;Școala Primara NIKOLA PARAPUNOV, Razlog – Bulgaria;Erguvan Ilkogretim Okulu, Istanbul – Turcia şi bine-nțeles,Școala de Arte si Meserii “C. V. Nechita”, Focuri – România.
Proiectul constă în punerea la punct a unei baze de date cu cuvintele cheie si principalele expresii din viaţa de zi cu zi a unui elev, sau a unei platforme de traducere în limbile partenerilor implicaţi, iar elevii din grupurile de lucru vor folosi şi vor filma scene din viața cotidiană, filme ce vor constitui unul din produsele finale.
Acești elevi vor fi selectați in funcție de abilităţile de operare a calculatorului şi de capacităţile lor de a comunica în limba maternă, dar şi în limbile străine ale ţărilor implicate în proiect (engleza fiind limba de comunicare).
Nu în ultimul rând, cele cinci şcoli vor folosi săptămânal schimbul de emailuri, iar la jumătatea lunii noiembrie, reprezentanţii lor se vor reuni la prima întâlnire oficială a proiectului, la Paris.

Acest proiect este finantat cu sprijinul Comisiei Europene si reflecta numai punctul de vedere al autorului.

Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.

Scoli partenere

EEPU MIXTE B 47 IVRY – Paris, France

CEIP SENECA – Coslada-Madrid, Spain

Scoala de Arte si Meserii “C. V. Nechita” – Focuri-Iasi, Romania

“NIKOLA PARAPUNOV” PRIMARY SCHOOL – Razlog, Bulgaria

Erguvan Ilkogretim Okulu – Istanbul, Turkey